fbpx

DIGITÁL

Vihar

Ugye tudod, hogy egy vihartól nem véd meg egy esernyő?

Egy digitális vállalkozásnak komplex jogi követelményeknek kell megfelelnie. Az üzleti megállapodásaidban pedig elengedhetetlen az érdekeid megfelelő jogi képviselete, ha sikeres akarsz lenni.

Akár webshopod van , akár az informatika vagy az online média területén nyújtasz digitális szolgáltatásokat,  ma már kizárt, hogy szakértő jogi támogatás nélkül rendben legyenek a dolgaid.

Ahogyan szerződés nélkül, vagy a partnered által diktált feltételek elfogadása esetén nagyon védtelen tudsz lenni egy jogvitában, úgy egy komoly hatósági vizsgálatnak sem tudsz megfelelni komolytalan dokumentumokkal.

Az alábbi teszttel most Te magad is gyorsan felmérheted, hogy hányadán is állnak digitális vállalkozásod jogi ügyei.

10 JEL, HOGY DIGITÁLIS VÁLLALKOZÁSODNAK SZAKÉRTŐ ÜGYVÉDRE VAN SZÜKSÉGE

1

Nem foglaltad írásba a szerződésed az üzlettársadal

Az egyik legnagyobb hiba, amit vállalkozóként elkövethetsz, ha a jó kapcsolatra tekintettel nem foglalod írásba a megállapodásod az üzlettársaddal. 

Ahogy a barátságoknak vége lehet, az üzlettársak is elhagyhatnak, és minél nagyobb a vállalkozásod, annál többet kockáztatsz.

Biztos vagyok benne, hogy Te sem kívánod magadnak azt a kétségbeejtő helyzetet, amivel egy jó tulajdonostársi megállapodás hiányában szemben találhatod magad…

Ha még nincs ilyened, itt az ideje, hogy professzionális ügyvédi segítséget kérj!

2

Nincsenek saját szerződésmintáid, és a partnerek szerződését anélkül írod alá, hogy a jogi kockázatokat feltártad volna

Nincsenek alaposan kidolgozott szerződésmintáid a mindennapi üzleti működésedre?

Netán írásba sem foglalod őket, vagy arra számítasz, hogy majd úgyis a partner hozza (és fizeti) a szerződést, ha neki fontos?

Azt tudnod kell, hogy a szerződéstervezetek annak a félnek az érdekeit védik jobban, akinél  készültek –   a feltételek automatikus, elfogadása kockázatot rejt magában.

Ugyanígy kockázatos egyedi ügyekre a megállapodást nem fedő mintát használni.

Ha bizalom van a felek között, az a szerződés mellett és nem ellene érv!

Hiszen aki tisztességesen akar az üzleti partnereivel eljárni, annak miért lenne gond a megállapodást szerződésbe foglalni?

3

Nem fordítasz gondot a szellemi tulajdonvédelemre

Egy csomó pénzt és időt fektetsz brand építésbe?

Ha igen, akkor gondoskodnod kell a védjegyeid védelméről, ha még nem tetted.

A reklámpiac szereplőjeként ez mindenképpen megtérülő befektetés, amelynek révén 10 évre (megújítható) kizárólagos jogot kapsz a védjegyeid használatára, és védelmet nyújt arra az esetre, ha azok hasznosítása az üzleti terved részét képezi. 

Ami a szerzői jogokat, szabadalmakat és ipari formatervezési mintákat illeti, az ilyen típusú védelmek iránti igény az attól függ, milyen szellemi tulajdonaid vannak.

Ezért mindenképp konzultálj egy ügyvéddel, hogy eldöntse, milyen típusú védelem a megfelelő  a szellemi tulajdonaid számára !

4

A szolgáltatásod alapvető feltételeinek meghatározását az interneten talált ÁSZF-re bízod

Lehet, hogy eddig szerencsés voltál, és az interneten talált ÁSZF nem okozott jogi problémát, de ahogy egyre több ügyfeled van, muszáj biztosra menned,  hogy minden fronton védve vagy.

Ez pedig a szolgáltatásodra és iparágadra szabott ÁSZF profi szakemberrel történő elkészítésével kezdődik, amelynek a költségei elenyészőek lesznek az általa nyújtott védelemhez képest.

A profi ÁSZF-nek a listád tetején kell szerepelni!

5

A versenytársról másolt, vagy az internetről letöltött ingyenes/olcsó adatvédelmi dokumentumokat használsz

Az adatvédelmi dokumentációk elkészítéséhez számos sablon áll rendelkezésre az interneten és a versenytársak dokumentumai is nyilvánosak. Sőt sokszor a webfejlesztők által kínált csomag is tartalmaz adatvédelmi tájékoztató mintát.

A sablonok azonban nem a vállalkozásra személyre szabottan készültek el,  és nincs ügyvéd általál vállalt “garancia” a vállalkozás GDPR megfelelésére.

Az az adatkezelési tájékoztató,  ami „legalább van”, aligha lesz „valami” a hatóság szemében, ha az a kötelező tartalommal nem rendelkezik. Ráadásul az ügyfeleid bizalmának elnyerésére sem alkalmas.

6

Nem ellenőrzöd a reklámtartalmak jogi megfelelőségét

Az általad készített vagy értékesített reklámtartalmakért nem tisztáztad megfelelően szerződésben a felelősséget, és nem ellenőrizted a jogi megfelőségüket szakértő segítségével.

Ez reklámpiaci szereplőként hatalmas kockázat egy hatósági eljárás esetére, ráadásul a reklámszabályok módosulásával lehet, hogy a korhatárbesorolásra is figyelned kell!

7

A kereskedelmi gyakorlatodat a szektorra vonatkozó speciális jogszabályok ismerete nélkül alakítottad ki

A vállalkozásod kereskedelmi gyakorlatát és reklám tevékenységét jogszerűen, a tisztességtelen (megtévesztő és agresszív) kereskedelmi gyakorlat tilalmát tiszteletben tartva, illetve jogtiszta tartalmak felhasználásával kell kialakítanod.

Nagyon fogod sajnálni, hogy nincs időutazás, amikor a fogyasztóvédelmi vagy versenyhatóság mutat rá előbb a hiányosságra, és nem az ügyvéded!

Ráadásul a bírság sokkal többe kerül.

 

8

Munkaszervezeted fejlesztés előtt áll

Az új munkatársak alkalmazásához új munkaszerződések, vagy munkavégzésre irányuló egyéb  (vállalkozási, megbízási) szerződések szükségesek. 

Ha munkaszervezeted fejlesztését tervezed, akkor ügyvédi segítségre van szükséged ahhoz, hogy a vállalkozásod érdekeit megfelelően védő, jogszerű munkaszerződéseket köss, amelyek tartalmazzák a megfelelő versenytilalmi klauzulákat és a szellemi tulajdonaid védelmét is biztosítják.

9

A cégjogi struktúrád optimalizálásra szorul

A megfelelő munkaszervezet mellett a megfelelő cégstruktúra kialakítása is kulcsfontosságű egy vállalkozás életében.

Ügyvédi segítség nélkül lehetetlen a cégjogi útvesztőkben eligazodni, pedig a vállakozás számára legelőnyösebb vállalati jogi struktúrát kialakítása hosszú távon határozza meg a cég sikeres működését. A társasági jogi konzultáción tehát nem érdemes spórolni. 

Azon túl, hogy nem csak a cégalapítás, de valamennyi társasági jogi tranzakció esetén kötelező az ügyvéd közreműködése, ezekben a feladatokban érdemes az ügyvédre stratégiai partnerként tekinteni.

 

10

Új irodát kell bérelned

Megtaláltad a tökéletes irodát? Mielőtt egyszerűen aláírnád a bérbeadó szerződését, mindenképp konzultálj ügyvéddel. A kereskedelmi bérleti szerződések sohasem olyan egyszerűek, hogy jó ötlet lenne enélkül aláírni őket.

 
Kérd meg ügyvéded, hogy vizsgálja meg a bérleti szerződést, és  szükség szerint egészítse ki vagy módosítsa azt annak érdekben, hogy jobban megfeleljen az igényeidnek.
Vagy még jobb,  ha arra kéred, hogy tárgyaljon közvetlenül a bérleti szerződésről az iroda tulajdonosával.

 

GONDOLTAD VOLNA, HOGY ENNYI JOGI TEENDŐD VAN?
PEDIG HATÓSÁGI ELJÁRÁSRÓL VAGY JOGVITÁRÓL MÉG NEM IS BESZÉLTÜNK!
HA AKÁR EGYET IS TALÁLTÁL, AKKOR A MEGFELELŐ OLDALON JÁRSZ.
MUTATJUK A RÖVIDEN, HOGY MENNYI MUNKA ÁLL ELŐTTED!

1-3 jel igaz rád

Gratulálunk! Látszik, hogy gondot fordítasz a megfelelő jogi működésre, csupán egy-két dolog fogott ki rajtad, vagy vált most épp aktuálissá a cégedben.

Akár egy hiányosság is nagy gondot okozhat. Oldd meg mielőbb, hogy nyugodtan dőlhess hátra!

4-6 jel igaz rád

Bár már elkezdted a munkát, de van még teendő bőven, és könnyen lehet, hogy tudtunk újat mondani!

Ne halogasd tovább, kezdd el őket szépen sorban kipipálni! Annyi minden miatt aggódhatsz, legalább ezen ne kelljen!

7-10 jel igaz rád

Nos, nálad van teendő bőven. Aggodalom helyett sürgősen fordulj ügyvédhez, mielőtt a jogi feladatok problémákká válnak!

Segítünk a priorizálni, és lépésben haladva a Te jogi ügyeidet is egyenesbe hozzuk! 

Do you have a good lawyer?

NEKED VAN OLYAN SZAKÉRTŐ ÜGYVÉDED, AKI MINDEBBEN TÁMOGAT TÉGED?

Ha úgy érzed, hogy digitális vállalkozásod számára előnyös lehet, ha egy komplex digitáljogi tapasztalattal rendelkező ügyvédet tudhatsz magad mellett,  akkor jó helyen jársz.
AZ ÜGYVÉD MEGBÍZÁSA BIZALMI KÉRDÉS ÉS AZ EGYIK LEGFONTOSABB BEFEKTETÉS A VÁLLALKOZÁSOD JÖVŐJÉBE.
EZÉRT FONTOS, HOGY SZAKÉRTEME ÉS MUNKASTÍLUSA IGAZODJON A VÁLLALKOZÁSOD PROFILJÁHOZ.

A SZALAI LEGAL A DIGITÁLJOG SZAKÉRTŐ ÜGYVÉDJE

MEGFELELŐ JOGI VÉDELEM DIGITÁLIS SZOLGÁLTATÁSOD SZÁMÁRA

360°-os digitáljogi szolgáltatást nyújtunk

A digitáljog valamennyi területén kiemelt tapasztalatunk van.  A webshopok, az applikációk és szoftverek licenszerződései és felhasználási feltételei, az információs társadalom és az online média területén egyaránt nyújtuk jogi szolgáltatásokat.

 

 

Belülről ismerjük a digitális vállalkozások működését

A digitális tartalomszolgáltatásokkal,  e-sporttal, digitális marketinggel és reklámmal, valamint applikációk fejlesztésével  foglalkozó vállalkozások jogi támogatásában  otthonosan mozgunk. Egy nyelvet beszélünk ügyfeleinkkel és értjük a problémáit.

A lehetőségeket mutatjuk, nem az akadályokat

A jogi tanácsadás során nem csak az akadályokat mutatjuk: a kockázatok mellett a lehetőségekről is minden részletre kiterjedően tájákoztatunk. A megoldásra fókuszálunk, és nem kerüljük meg az egyértelmű válaszokat. 

A mi feladatunk, hogy a jog eszközeivel támogassunk az üzleti sikeredben.

Szakértő ügyvédi szolgáltatás

A digitális szolgáltatások jogi támogatásához szükséges komplex szakértelemmel rendelkezünk, amelyet mi röviden digitáljognak hívunk. Digitális vállalkozásodat a digitális gazdasági szakjogász képzésében is oktató  infokommunikációs szakjogász ügyvéd fogja támogatni.

HATÉKONY MÓDSZERÜNKKEL TEHER HELYETT ÉLMÉNY A KÖZÖS JOGI MUNKA

digitális média

Belülről ismerjük egy digitális vállalkozás működését

 

Ezért tudjuk azt, hogy mi segíti, és mi akadályozza az üzleti  és a jogi oldal együttműködését.

Hatékony munkamódszerünket ezért mindennek a tapasztalatnak a figyelembevételével alakítottuk ki:

  • Egy nyelvet beszélünk: a digitális üzletágakban használatos fogalmakat nem kell külön magyaráznod.
  • Egyszerűen és érthetően fogalmazunk, hogy Te is könnyen megértsd a mi szempontjainkat.
  • Megértjük, hogy az üzleti oldal korlátozottan terhelhető jogi problémákkal: ezért levesszük a jogi terhet a válladról, hogy az üzletre fókuszálhass.
  • Takarékosan bánunk az időddel: komplex digitális tapasztalatunk révén nem a „kályhánál” kell kezdeni a briefelést, és csak a legszükségesebb ideig vonunk el az üzlettől.
  • Hatékony technikákkal, a még nyitva lévő vitás kérdések megfelelő struktúrálásával előzzük meg az elhúzódó tárgyalásokat, és a szerződések késői megkötését.
  • Tudjuk, hogy a jó szerződésnek nem csupán szakmai és üzleti szempontból kell kifogástalannak lennie, de időben is kell érkeznie.
  • Nemcsak feltárjuk a jogi kockázatokat, de tudjuk megfelelően súlyozni is: úgy nyújtunk jogi biztonságot, hogy az üzleti célok elérésében is segítünk.

A biztonságod és a nyugalmad számunkra prioritás

Ezért úgy dolgozunk, hogy a nap végén 

nyugodt lehess afelől, hogy a vállalkozásod megfelel a jogszabályoknak

elégedetten dőlj hátra mert egy megbízható jogi csapat hatékonyan érvényesíti a jogi érdekeidet

megkíméljünk a felesleges jogi problémáktól

nem csupán magas szakmai színvonalú, de időben érkezett segítséget kapj – hogy az üzleti együttműködésben mindig megfelelő szerződések védjék az érdekeidet.

ELJUTOTTÁL IDÁIG? A LEGFONTOSABB LÉPÉST MÁR MEGTETTED!


NE HALOGASS TOVÁBB, KÉRJ AJÁNLATOT!