fbpx

DÍJAZÁS

Ami a professzionális szolgáltatást biztosítja

Korrekt együttműködés

 

Mivel minden esetben egyedi, testreszabott ügyvédi szolgáltatást nyújtok, ezért az ügyvédi munkadíj is egyedileg, az adott jogi feladathoz igazodóan állapítható meg.

A díjazás meghatározásakor irányadó szempont, hogy az az ügyfél számára átlátható, az ügyvéd számára pedig méltányos és a professzionális munkát lehetővé tevő legyen.

 

Megalapozott ajánlattétel

A jogi feladat meghatározásához elengedhetetlen a jogi probléma vagy a vállalkozás jelenlegi jogi megfelelésének a megismerése – vagyis a tényvázlat felvétele.

Ehhez legalább egy online konzultációra, illetve szükség esetén iratok tanulmányozására is szükség lesz.

A tényvázlat megismerése alapján  jogi tanácsadás keretében értékelem a jelenlegi helyzetet és vázolom a megoldás irányát – akként, hogy az a későbbi együttműködéstől függetlenül is értéket képviseljen a vállalkozásod számára.

Az együttműködés feltételeit tartalmazó ajánlatot lehetőség szerint a konzultáció végén személyesen teszem meg.

Amennyiben az ajánlattételhez további időre van szükségem, egy következő, rövid online konzultációt jelölünk ki az ajánlat megbeszélésére, melyért külön díjat nem számítok fel.

KONZULTÁCIÓS DÍJ

A személyes konzultáció díja 50.000,- Ft+ÁFA/óra, az online konzultáció díja 40.000,- Ft+ÁFA/óra. A konzultációk legkisebb egysége fél óra, a konzultációs díj a bejelentkezés visszaigazolását követően előre utalandó.

FIX DÍJ

Amikor csak lehet, igyekszem kiszámítható, fix díjas ajánlatot tenni – különösen, ha az ügy/átadott szellemi termék értéke a domináns díjképző tényező. A fix díj az ügyérték %-ában is meghatározható.

ÓRADÍJ

Az óradíjat abban az esetben alkalmazzuk, amikor a feladat munkaideje egyáltalán nem, vagy nehezen becsülhető előre, illetve nagyban függ az ügyfél közreműködésétől és a folyamat közben felmerülő egyedi igényeitől. Mértéke egyedileg, a konzultáción elhangzottak alapján kerül meghatározásra – a feladat összetettségétől, mennyiségétől, a munkanyelvtől és az ügyértéktől függően. Az óradíj elszámolása negyedórás egységekben részletes tevékenység-kimutatás alapján történik.

VEGYES DÍJ

Az előre meghatározható feladat tekintetében fix díjat határozunk meg, ezt meghaladóan az előre nem látható feladatok óradíj alapon kerülnek elszámolásra.

HAVI ÁTALÁNYDÍJ

A gazdasági társaságok állandó jogi támogatását és az adatvédelmi tisztviselő (DPO) szolgáltatást havi átalánydíjon vállalom egyedi megállapodás alapján. Az állandó partneri együttműködés lehetővé teszi a legkedvezőbb díj alkalmazását.