fbpx

MÉDIAJOG

A TELJES MÉDIA ÉRTÉKLÁNCOT LEFEDŐ MÉDIAJOGI TAPASZTALAT

TARTALOMGYÁRTÓK

online, televízió

A Szalai Legal a formátumvásárlási megállapodásban, illetve a médiaszolgáltatóval kötött szerződésben éppúgy kiemelkedő jogi szolgáltatást nyújt, mint a műsorgyártásban közreműködő megbízottakkal és vállalkozókkal kötött szerződésekben, illetve a jogszerű műsortartalom kialakításához nyújtott jogi tanácsadásban.

LAPKIADÓK

online, print

A Szalai Legal a print és online média szereplőinek nyújtott jogi tanácsadásban is kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik, mely a jogszerű tartalom kialakítására és a sajtóhelyreigazításra, valamint a sajtóperben való jogi képviseletre is kiterjedt.

MÉDIASZOLGÁLTATÓK

rádió, televízió, online

A Szalai Legal a médiavállalatoknak a saját vagy külső  tartalomgyártáshoz kapcsolódó szerződések, tartalomvásárlások, műsorterjesztési megállapodások előkészítését, valamint  a műsortartalom jogszerűségének véleményezését kiemelt szakértelemmel látja el.

FILMGYÁRTÓK

dokumentumfilm, TV sorozat, mozifilm

A Szalai Legal a filmjog területén is lát el jogi tanácsadást is képviseletet, amely kiterjed az alkotói (rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző) és produceri szerződésekre, illetve a filmtámogatási pályázatokkal kapcsolatos jogi feladatokra is.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA, VIDEOMEGOSZTÓK

facebook, instagram, TikTok, Pinterest, Twitter, youtube

A social mediában közzétett tartalmakat a jogszabályokon kívül az egyes közösségi média platformok kiterjedt szabályzatai szabályozzák, melyekben gyakran nem könnyű eligazodni.  A közösségi médiában tartalomgyártóként, vagy különféle sérelmes bejegyzések főszereplőjeként egyaránt érdemes lehet médiajogászhoz fordulni. 

MŰSORTERJESZTŐK

minden platformon

A Szalai Legal a műsorterjesztőknek a médiavállalatokkal folytatott tárgyalások jogi támogatásában, valamint  a műsorterjesztési szerződések előkészítésében kiemelt szakértelemmel nyújt jogi szolgáltatásokat, magyar és angol nyelven egyaránt.

360°-os médiajogi szolgáltatás

A médiaszabályozás valamennyi területén kiemelt tapasztalatom van. A Szalai Legal print, rádió, televízió, online és social media platformmal egyaránt komfortos, így platformtól függetlenül bármilyen médiaszolgáltatót ki tud szolgálni.

Belülről ismerem a médiavállalatok működését

Belülről  ismerem a médiavállalatok működését, a filmipartól, a műsorgyártáson át a digitális és reklámiparig. Egy nyelvet beszélek ügyfeleimmel és értem a problémáit, amely lényegesen lerövidíti a megoldáshoz vezető utat.

Egyetemi oktató médiajogász tartalomgyártási tapasztalattal

A televíziós műsorkészítésben nemcsak jogi,  de televíziós szerkesztő riporteri tapasztalatot is fel tudok mutatni, amely mai napig előny ügyfeleim szempontjainak megértésében.

Tíz év hatósági oldalon

A médiaszabályozást hatósági oldalról is ismerem. A  hatóság szempontjainak és belső működésének ismerete szupererő tud lenni a jogi megfelelés kialakításában és a hatósági képviselet során is.